‘Heen ga je, terug moet je’ is zo’n wijsheid waar werkelijk geen speld tussen te krijgen is. Vandaar dat wij op maandagmiddag, na een allerheerlijkst lang weekend in Drenthe, afzakten naar het zuiden. Uiteraard per openbaar vervoer hoewel we het eerste stuk een beetje geholpen werden door de schoonouders.

Zij brachten het leeuwendeel van onze bagage naar het station van Assen, zodat wij dat niet met de bus mee hoefden te nemen. Twee koffers, een kinderfiets, twee rugzakken, een kinderwagen, een shopper en drie kinderen is namelijk wel vrij veel bagage voor in het openbaar vervoer.

Soms vraag ik me wel een klein beetje af waarom we dit soort fratsen toch uithalen. Maar aan de andere kant, per auto zou het ook een lange zit zijn, het helpt toch niet om je er druk om te maken en een beetje uitdaging is gezond.

De reis verliep in tegenstelling tot de heenreis buitengewoon soepel. De babydochter kukelde tijdens de wandeling naar de bushalte in slaap en sliep vervolgens bijna ononderbroken tot in Eindhoven. Bij de bushalte vertrok ook de peuterdochter naar dromenland, zij werd vlak voor Den Bosch weer wakker.

Slapen in de kinderwagen

Ook de kleuterzoon ging uit, in de bus viel hij tegen mijn schouder in slaap. In Assen werd hij heel even wakker, zo kon hij mooi afscheid nemen van opa en oma. In de trein viel hij vrijwel meteen bij de man op de rug in slaap. Ergens in de buurt van Utrecht deed hij zijn ogen weer open. Het was een intensief weekend…

In Zwolle wisselden wij met drie slapende kids van trein. Een medereiziger hielp wat met de bagage en de volgende trein stond netjes aan de overkant van het perron op ons te wachten. In Utrecht vonden we zelfs nog ruimte om een smoothie te scoren en eenmaal in Eindhoven kon de kleuterzoon zijn eigen tas en fiets weer meenemen en hadden we handen over.

Slapen bij pappa

We stapten daarna wel compleet bezweet uit de bus die ons naar huis bracht, maar dat kwam vooral door de kleffe hitte in Eindhoven en de wat gehaaste chauffeur. Ze wilde nú aanrijden en had maar weinig begrip voor instappen met kleuter, kinderwagen, bagage en fiets.

Een prima terugreis dus, zonder grijze haren. En het leverde leuke plaatjes op. Dan gaan we nu weer over op de orde van de dag. 

Foto bovenaan: met de hele handel op station Assen (ik vind mezelf trouwens vreselijk op foto’s momenteel, maar ja, het is wat het is dus jullie doen het er maar mee :)).