Wat een lekker weer zeg! Perfect om er lekker op uit te gaan. We hadden er voor kunnen kiezen om water en een strandje op te zoeken, maar we waren een beetje bang dat de babydochter daar wat gebraden uit zou komen. Ook de man is geen fan van zonnebaden, dus we besloten lekker te gaan fietsen.

Bij warm weer is dat een favoriete bezigheid. De Brabantse Kempen en zaligheden vormen een prima fietsdecor. Overal mooie paden, lekker veel beschutting in het bos en, hoe kan het ook anders in het bourgondische Brabant, genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje.

Bijkomend voordeel aan het fietsen is dat je altijd een verkoelend windje om het hoofd hebt en er ook nog wat bewogen wordt. Wat wil een mens nog meer.

We hebben recent een nieuw favoriet terras gevonden. Het ligt bij Reusel in de buurt van de Belgische grens (de man krijgt zelfs ‘welkom in Belgie’berichtjes). Bij deze taverne (d’n ouwe brandtoren, lekker Brabants) heeft men een heerlijke speeltuin gemaakt. Er kan met water worden gespeeld, met zand, er kan worden gegleden en worden gesprongen op zo’n megakussen. Helemaal leuk.

Ze hebben er verder prima koffie, een ruime selectie aan bier en ook het eten is lekker en niet idioot duur. Je zou haast denken dat ik betaald kreeg voor dit reclamepraatje maar dat niet het geval. Het is gewoon écht een leuke plek. Tegenover de taverne is een heus outdoorpark en er kan ook gezocht worden naar Aardmennekes.

Het enige punt is dat het op een goede vijfentwintig kilometer fietsen van ons huis ligt. Dat is goed te doen maar tegelijkertijd een aardige trap/zit. We ondervingen dat deze keer door op de heenweg een picknick in te lassen en op de terug idioot hard te fietsen. Zo houden we onszelf in ieder geval weer lekker in beweging.

Bier en limonade


Bovenste foto: de babydochter sliep heerlijk op het terras