Alleen al vanwege het grappige woord is dit het uitproberen waard. Spaghetti van courgette. Het spul is geprepareerd te koop bij de blauwe supermarkt, maar het is ook vrij makkelijk zelf te maken met een zogenaamde juliennesnijder. Gezien de prijs van courgettes is dat aanzienlijk goedkoper.

Pasta is vrij populair hier in huis. We aten recent eens pasta met spinazie en sindsdien vraagt de kleuterzoon bijna dagelijks of we pasta met groen eten. Vandaar dat ik    courgettes in reepjes sneed en daar een saus van spinazie en doperwten bij maakte. Kaas erover et voila, groene pasta.

De kleuterzoon was blij en ik ook. Het lukt me niet zo heel vaak om zo’n substantiële hoeveelheid groente naar binnen te laten gaan. Het enige nadeel aan al die groente is dat ik het niet heel verzadigend vind. Ik at echt een berg maar had een paar uur later alweer trek.

Wellicht heeft dat te maken met de melkproductie want de kindjes leken er geen last van te hebben.