Gezien de tijd van het jaar ben ik vast niet de enige die er druk mee is; er moeten spullen ingepakt worden. Wij vertrekken maandag voor twee weken naar een stukje noordelijker in het land.

We hebben een tijdje gedubt en gedacht over wat we nu wilden met de vakantie. Een fietstocht als vorig jaar zit er met ons minibaby’tje niet in. En daarnaast passen er geen drie kids in de kar en kan de kleuterzoon echt nog niet zo lang zelf fietsen.

Vandaar dat we keken naar een huis of een hotel in een wat zuidelijker land. Een beetje luxe in de zon leek ons wel wat. Dat bleek echter een vrij kostbare aangelegenheid. En om nou heel veel geld uit te geven aan een vakantie de we wel leuk vinden maar zeker geen droomreis is, vonden we ook zo wat.

Ergens in het zoekproces vroegen de schoonouders waarom we niet gewoon een paar weken kwamen logeren. Hoe langer we daar over nadachten hoe beter het idee werd. We hebben daar alle ruimte, de kindjes kunnen lekker spelen, in het vechtdal is van alles te doen en met opa en oma is het altijd gezellig.

Vandaar dat wij op vakantie gaan naar Dalfsen. En om het feest compleet te maken komen de schoonouders ook nog spullen halen zodat we niet idioot zwaar bepakt in de trein hoeven. Goed geregeld al zeg ik het zelf.

Qua inpakken is het deze keer opzich niet zo ingewikkeld. Het hoeft niet heel klein en we hebben alle faciliteiten om ons heen dus we kunnen wassen of vergeten items aanvullen.

Toch vind ik het altijd weer veel gedoe om alle spullen bij elkaar te rapen. Gelukkig hielpen de kleuterzoon en peuterdochter een handje mee.