Om de toon maar meteen te zetten stonden we op ons dooie gemakje op. De mannen sliepen allerheerlijkst in de tent en de peuterdochter ging er ‘s morgens nog even op visite om een filmpje te bekijken. De babydochter verlengde de nacht nog even en dat gaf mij een heuse uitslaapgelegenheid na tussen vijf en zeven wakker te zijn geweest.

Eenmaal weer wakker hadden de oudste twee al gedouched en stond het ontbijt op tafel. Prettig geregeld zo vond ik. Na een rustig en lekker en gezellig ontbijt werd er wat gespeeld, de babydochter sliep nog even en we bedachten dat het leuk was om fruit te gaan plukken en te bbq-en.

Plukken!


Rond het middaguur vertrokken we per fiets richting Enjoy Dalfsen. Dat is een pluktuin, een theetuin, een souvenirwinkel, een tuincentrum en een pluktuin in één. Ze schenken er bijzonder lekkere cappuccino, hebben er gezellige beesten en het is eigenlijk gewoon heel erg leuk om er rond te lopen. De kleuterzoon had een hoogtepunt toen de kat een muis ving en daar op zijn gemak mee ging liggen spelen. De peuterdochter vond het fruitplukken vooral erg leuk.

Grappig dat je dan zo min of meer per ongeluk op zo’n leuke plek terechtkomt. We namen ruim twee kilo fruit mee naar huis in heel gezellig ingepakte bakjes. Eenmaal weer thuis ging de bbq aan en aten we op ons dooie gemakje een vleesje en een visje. We zijn dus uitstekend begonnen.

Foto-allegaartje