De kleuterzoon vindt het heerlijk om tv te kijken. Het liefst zou hij de hele dag een bewegend scherm in de buurt hebben. Helaas voor hem vinden de man en ik dat toch echt niet goed, maar hij kijkt toch zeer regelmatig een filmpje.

Wat hij dan bekijkt wisselt een beetje. Maar wat het ook is, het inspireert hem eigenlijk altijd in zijn spel. Eindeloos worden er scenes en variaties daarop nagespeeld. Vaak spelen allerlei beesten een belangrijke rol, maar ook een film als Cars is erg populair.

Nu Cars 3 in de bioscoop draait en het vakantie en dus een beetje feest is, leek het ons wel leuk voor de kleuterzoon om naar de film te gaan. De peuterdochter kijkt altijd gezellig mee en daarom togen de man, opa en de twee kindjes naar Zwolle om daar Cars te gaan bekijken.

Racen!


De man keek nog of het verhaal leuk zou zijn en de film geschikt was voor alle leeftijden. Dat bleek het geval en wij dachten dat succes verzekerd zou zijn.

Verkeerd gedacht. Hoofdfiguur Bliksem crashte in de film en ging helemaal kapot. En er kwamen schijnbaar nogal boze tegenstander in het verhaal voor. Het was in ieder geval wat te veel voor ons zeer fantasierijke, invoelende, sensitieve manneke. De bioscoop is vroegtijdig verlaten. Voorlopig houdt hij het weer bij Cars 1 en films over beesten.

Aan de Kijkwijzer aanduidingen hecht ik geloof ik maar niet meer al te veel waarde. Die lijken niet van toepassing op onze kleuter.

Buiten de bioscoop viel gelukkig wat te klauteren