Liggend naast de babydochter vroeg ik me af hoeveel gezinnen er gezellig twee weken bij hun (schoon)ouders op vakantie zullen gaan. En omgekeerd hetzelfde, hoeveel opa’s en oma’s nodigen hun (klein)kinderen uit om twee weken vakantie te komen vieren.

Ik denk dat dat niet overdreven vaak voorkomt en ik prijs me (ons eigenlijk) buitengewoon gelukkig met de situatie. Wat heerlijk dat het zo ging.

Net als aan het eind van veel vakanties wil ik inmiddels ook wel weer naar huis hoor. Ik mis mijn eigen bed, mijn eigen douche, de kindjes willen ook wel weer met hun eigen speelgoed spelen. Dat soort dingen.

Ik vermoed dat de schoonouders het ook wel goed vinden dat we gaan. We vormen met zijn vijfen een soort van wervelwind en dat lijkt me bar vermoeiend. Verder willen zij inmiddels vast hun huis wel weer gewoon voor zichzelf hebben. Best logisch lijkt me.

Maar ondanks deze praktische ruimtebehoeften hebben we het met zijn allen echt heerlijk gehad. Het was écht vakantie en de kindjes gaan hun opa en oma de komende week flink missen. Een soort afkicken zal het worden.

Op deze maandag gaan we bij wijze van afsluiting maar weer eens een stukje fietsen. We drinken vast en zeker lekkere koffie en eten wellicht een taartje. Het is immers vakantie. Dinsdag reizen we dan weer huiswaarts en onze spullen gaan per auto.

Wat een luxe!

Foto: opa knuffelt met de babydochter tijdens zomergasten