Het zou logisch zijn om bij deze titel te denken aan het één of andere spel van de kleuterzoon. Maar hoewel de kleuterzoon er zeker bij betrokken is, betreft het hier serieus een waarschuwing voor een krokodil.

Het zit namelijk als volgt: de kleuterzoon is nogal fan van allerlei soorten beesten. Leeuwen zijn met stip favoriet, maar panters, poema’s, tijgers, slangen, draken en dino’s passeren ook regelmatig de revue.

Hij speelt de beesten na, hij speelt met Schleich, Lego of andersoortige modellen, hij bekijkt ze op tv. Het kan allemaal.

Regelmatig krijgen de man en ik de vraag ‘wil je een plaatje van een -vul hier een beest in- laten zien? De bedoeling is dan dat we op de smartphone of tablet Googlen naar een plaatje van het desbetreffende beest.

Afgelopen week was de kleuterzoon even in de ban van krokodillen. Dus toen de vraag kwam of hij daar een plaatje van mocht zien tikte de man nietsvermoedend krokodil in Google. En de kleuterzoon keek soort van mee.

Wellicht wat onwetend, maar wij wisten niet dat met het woord krokodil naast een groen beest met een grote bek en veel tanden ook een soort drugs wordt aangeduid. Een veelvoorkomend bij-effect van die drug is schijnbaar het optreden van de meest vreselijk uitziende wonden.

En als je heel onschuldig naar krokodil zoekt, krijg je dus afschuwelijk enge plaatjes op je scherm. De man schrok zich uiteraard scheel en heeft gelukkig weten te voorkomen dat de kleuterzoon die beelden onder ogen kreeg.

Het is wellicht aardig om te weten dat bij spreekbeurten over krokodillen of andersoortige Google-interesse enige internetcensuur op zijn plaats is.