Wellicht zijn er mensen die inmiddels denken dat de babydochter altijd in de doek zit. Toegegeven, ze zit er ook wel veel, zeker met alle uitstapjes van de laatste tijd.

Maar ze wordt met haar vierenhalve maand toch ook echt wel een beetje groter. Ze slaapt wat minder en ze vindt het leuk om te spelen op de grond.

Over de mat waar ze op ligt, krijg ik geregeld vragen. Het is een zogenaamde gymnastiekmat van de grote blauwgele Zweedse woonwinkel. Ik zag het ding liggen bij een medemamma en het leek me leuk voor de koprollen van de kleuterzoon en peuterdochter.

Het ding blijkt het ook uitstekend te fungeren als speeloppervlak voor de babydochter. We hebben geen box in huis staan, dus de vloer op moet ze toch wel, en dat kan hier echt heel goed mee. Ons babymeisje speelt er fijn op en heeft ook grote lol in de interactie met haar broer en zus.

Het handige aan deze mat is dat we hem na gebruik weer onder de bank schuiven. Zo gaan we redelijk efficiënt om met de toch ietwat beperkte ruimte in onze kamer. Best handig.