Het was maandag, dus er moesten boodschappen worden gedaan. Twee kinderen in de bakfiets, en gaan met die banaan.*

De babydochter ging in de drager en ze sukkelde ergens in de supermarkt in slaap. We gingen via de bakker weer naar huis en eenmaal daar waren we precies op tijd om de visite te ontvangen.

Het was gezellig druk met drie meisjes en hun mamma en de babydochter werd al snel weer wakker om lekker te gaan spelen. Dat hield ze verrassend lang vol, en na een paar uur en een slokje drinken hield ze het voor gezien en viel in alle drukte rustig in mijn armen in slaap.

Ik moet zeggen dat ik daar wel een beetje verbaasd over was. Vooral toen ik haar toen ze eenmaal in slaap was gevallen mee naar boven kon nemen en in bed leggen. Ze heeft er nog een paar uur heerlijk liggen tukken.

Zou deze flexibiliteit nou komen omdat de babydochter een buitengewoon chill karakter heeft of doordat ze het lot van het derde kind maar heeft geaccepteerd?

Het is vast een combinatie van die twee, en ik vind het mooi om te zien. De kleuterzoon vond slapen altijd erg ingewikkeld en de peuterdochter wilde er toch in ieder voor in de doek. Een exemplaar dat zomaar in slaap valt was ik dus niet gewend. Maar wellicht is ook dit een fase…

* Hihi, ik schreef per ongeluk een heus gedicht. Wellicht leuk voor op een scheurkalender ?