De kleuterzoon speel al zeker een jaar een rollenspel. Als je hem weer eens vreemd in het rond ziet springen of kruipen, kun je er de klok op gelijk zetten dat hij het één of andere beest is. Of brandweerman. En Batman kan tegenwoordig ook.

De laatste tijd doet de peuterdochter regelmatig mee. Als het spel haar aanstaat kiest ze een aanverwant figuur en vervult haar rol dan ook feilloos. Een hele nieuwe dimensie aan het spel van de kleuterzoon.

Ook zonder haar broer heeft de peuterdochter het rollenspel geadopteerd. Ze kan zich eindeloos vermaken met Lego figuurtjes die gaan picknicken, fietsen, ijsjes eten en meer van dat soort activiteiten. Grappig genoeg is haar spel volledig volgens het rollenpatroon. Ze is duidelijk een meisje.

En om dat nog eens extra te bevestigen ontpopt ze zich ook tot een echte poppenmoeder. De pop mag natuurlijk ook bij haar drinken.  Jong geleerd, oud gedaan. Ik ben er trots op.