Onze vijfjarige man kreeg een serieuze les in geduld oefenen. Al bladerend in een boekje ontdekte hij maanden geleden al dat één van zijn favoriete draken in playmobiluitvoering bestond.

Die moest hij hebben. Logisch. En wij adviseerden hem om Tandloos voor zijn verjaardag te vragen. Dat vond de kleuterzoon maar bar ingewikkeld, hij begreep gelukkig wel dat je niet altijd alles zomaar kan kopen.

Het werd nog gecompliceerder toen wij uitvonden dat de zo gewenste serie pas in augustus uit zou komen. We kwamen er gelukkig op tijd achter en konden in de week leggen dat hij nog meer geduld zou moeten hebben.

Ik moet zeggen, het ging de kleuterzoon goed af. Hij baalde enorm, had het de afgelopen maand vrijwel dagelijks over zijn Tandloos, maar hij snapte prima dat hij moest wachten en dat het goed zou komen.

De beloning voor al zijn wachten was groot. Vandaag kwam zijn geliefde draak dan eindelijk met de post en ik geloof niet dat ik ons kleutermannetje ooit zó enthousiast heb gezien. Helemaal euforisch was hij.


Het is duidelijk hoe we de komende week door gaan brengen: tussen de draken!