Als je me over tien jaar vraagt wat ik het meest mis aan kleine kinderen kom ik vast met een lijstje waar ik nu niet al te veel van snap. Snotneuzen vegen en continu kusjes op zere knieën geven ofzo.

Maar van één ding ben ik overtuigd dat het ga missen. Niet alleen over tien jaar maar komende winter ook al trouwens. Want hoe heerlijk is het om in het gras te zitten, met een zonnetje om je heen. En dan daarbij ongegeneerd niets te doen. Nou vooruit, een beetje koffie drinken.

Echt, ik hou zo van de speeltuin in de zomer. En dan vooral van het eerste kwartier dat we er zijn. De kindjes vermaken zich dan het best en is het gewoon heel hard genieten van hun spel, die koffie en de zon.

Het recept om het een tijdje vol te houden is vrij simpel. Stop in je tas een kleedje (of profiteer van die van een ander ?), wat buitenspeelgoed, water en iets te snacken (komkommer doet het altijd goed). Zet de kinderen voor vertrek vooral even op de wc, dat scheelt gedoe. Kies een speeltuin waar ze zichzelf kunnen vermaken, zand en een leuk klauterding werken uitstekend.

Afspreken met een gezellige medemamma en kids vergroot de feestvreugde aanzienlijk!