Het was lekker weer en moesten nog wat dingen regelen, dus we gingen een rondje fietsen. Op jacht naar een nieuwe luier, een barnsteenkettinkje en gymschoenen*. Op missie om een mutsje en te kleine luiers kwijt te raken én om een zeker boekenproject te bewonderen.

Al een tijdje geleden zag ik dit hele leuke project van Lonneke. Ze heeft het allerschattigste kastje op een paal in haar voortuin gezet en nodigt voorbijgangers uit er een boek uit te vissen.

Alleen van dit lieve en sympathieke idee word ik al blij. Hoe leuk is het als je daar voorbij komt hobbelen en dan even op je gemak tussen de boeken kunt snuffelen om te zien of er iets voor je bij zit.

Fotocredits voor Lonneke, haar mooie dochter is model


Ik hou van boeken. Ik weet het, niet te geloven, want ik raak ze op het ogenblik nauwelijks aan, maar het is echt waar. Niets zo heerlijk als je helemaal verliezen in een goed boek. Zo’n kastje aan de straat voedt die liefde. Heerlijk!

Ik heb dus geen boek nodig. Sterker nog, wellicht graaf ik eens wat in onze eigen collectie om een bijdrage te leveren. Maar Lonneke zocht een mooi boek uit over reddingsboten, de kleuterzoon vermaakte de peuterdochter er de rest van de trip mee.

De kleuterzoon doopte de bron van zijn nieuwe boek de buitenbieb. Ik reken het goed.

* stuk voor stuk blogonderwerpen op zich, roept u maar bij interesse.