Heeft er misschien iemand zin om een keer sushi te komen maken en eten? Vroeg iemand in ons Facebook-lokale-mamma-groepje. Succes verzekerd zo’n vraag. Er hadden mamma’s zin en een datum was snel geprikt.

En zo ging ik op vrijdagmiddag met de babydochter op pad om sushi te gaan maken. De man ging pannenkoeken bakken met de kleuterzoon en peuterdochter en dat was eerlijk gezegd al relaxed op zich.

Ik ben bepaald geen expert op het gebied van sushi en ik leerde derhalve van alles. Zo ontmoette een zogenaamde sushi-bazooka en werd er geopperd om Russisch roulette sushi te eten. Best nog gewelddadig, dat Japanse eten.


We vermaakten ons uitstekend, de babydochter en ik. Er was naast een dreumes- en peutermeisje ook een babyvriendje. De mini’s schelen zo ongeveer een maand en hadden er flink lol in om gezellig naar elkaar te kijken, heel leuk om te zien.

Ik had lol in al het sushi-maken en zo mogelijk nog meer in het eten. Ik deed ook inspiratie op. Want volgens mij kan het, als je het een beetje voorbereid, best leuk zijn om een soort sushi maak-en-eet maaltijd te maken met de kindjes. Dat gaan we een keer uitproberen.

Lekker!!! De sushi, op de vingers sabbelen met wortel in de hand én spelen met een blikje cola onder de arm.


Zeker voor herhaling vatbaar, zo’n sushi-date! Ik at zoveel dat ik thuis niet eens meer zin had in één van de overgebleven pannenkoeken, en dat wil toch iets zeggen :).