Bij gebrek aan (priori)t(e)i(j)d/t* om naar de sauna te gaan, schep ik er genoegen in om zo af en toe uitgebreid thuis te spa-en. 

In het ideale geval om een niet al te onmogelijk tijdstip heerlijk de tijd nemen om te gaan douchen. Het liefst met een kop koffie en/of iets te eten. En dan maar gedachteloos voor me uit dromen, veel te lang tandenpoetsen, een beetje aanklooien met scrubspul of als ik zin heb een scheermes, dat soort werk.

Die baddermomentjes zijn echte me-time momentjes geworden en ik kan er dan ook echt van opknappen. Ik wil zelfs wel eens slaap opofferen, of dat nou handig is durf ik me trouwens af te vragen, om een rondje uitgebreid te douchen.

Helaas gaat het leven van een moeder niet over rozen; ik stond net lekker met ingezeepte haren toen de peuterdochter de badkamer binnensloop. Ze wilde uiteraard met alle geweld ook in de douche en was niet te bewegen terug in bed te gaan liggen.

En zo veranderde mijn me-time in moeder-dochter-tijd. Om een wat onhandig tijdstip. Leuk geprobeerd weer. Nouja, volgende keer beter. De peuterdochter ging in ieder geval lekker fris haar bed in. En ik natuurlijk ook.

* geen mens die dit woord nog kan lezen, maar ik vind dit soort dingen leuk