Nog even over die luiers. Ik vind die dingen echt ideaal. Ze werken uitstekend, je bespaart veel geld (zeker als je ze voor meerdere kids gebruikt) en milieutechnisch zijn ze ook zeer verantwoord. En dan schijnt het ook nog zo te zijn dat kinderen eerder zindelijk zijn als ze wasbare luiers dragen.

Er is wel één klein ding; in de wereld van wasbare luiers zijn werkelijk zoveel soorten en maten beschikbaar dat het welhaast onmogelijk is om je ideale luierstash samen te stellen zonder dingen uit te proberen. En nu is dat uitproberen best leuk, maar ergens ook jammer. Een miskoop is immers hartstikke zonde.

Nu bij kind nummer drie heb ik een aardig idee hoe míjn ideale stash eruit zou zien. Voornamelijk uit zogenaamde Bamboozles van TotsBots. En, zo ontdekte ik recent, uit een stel Easyfits ‘star’ van hetzelfde merk.

Het verschil tussen deze twee is dat de Bamboozle geheel gemaakt is van absorberende bamboe en er een overbroekje overheen moet (het zogenaamde tweedelige systeem). Terwijl de Easyfit een waterdichte buitenkant heeft met daarin vast een absorberende kern (ze noemen het heel verrassend een all-in-one luier).

Kijk haar Rapunzel rocken!

Dat laatste is natuurlijk ideaal, maar het nadeel is dat ze simpelweg minder absorberen dan hun tweedelige familieleden. Niet zo geschikt voor bijvoorbeeld ’s nachts dus.

Toch was ik blij verrast door de Easyfit ‘Star’. Het begon al erg leuk, want ik won hem via een winactie van Babybum. Ik mocht een patroontje uitzoeken en kreeg de Rapunzel (ja echt, de figuren uit het sprookje staan op de luier) per post thuis gestuurd. Alleen dat is al leuk toch?

En ik moet zeggen, ik ben wel onder de indruk van het ding. Hij zit de peuterdochter prima en waar ik bij andere merken aio (all-in-one’s maar dan cool uitgedrukt) meestal een overbroekje gebruik omdat het altijd wel ergens lekt, is dat met de nieuwe rapunzel nog niet nodig geweest. Ik nam de proef extra op de som door de babydochter lekker lang in haar nieuwe luier te laten slapen, maar het ging steeds goed.

Ik geloof dat mijn ideale stash nu bestaat uit een stuk of tien bamboozles en een stuk of tien van de Easyfits. Ik ben dus TotsBots fan. Ook de overbroekjes heb ik van dit merk. Daar moet ik wel bij zeggen dat ze recent de PeeNut Wrap introduceerden. Een soort overbroekje waar je ook inleggers in kunt klikken. En hoewel dat ook handig klinkt, heb ik het niet getest en weet ik niet of ze de ideale stash zouden halen. Iemand al ervaring?