Het is vast een bekend fenomeen; je scrollt door de foto’s van de afgelopen tijd en je vindt eindeloos schattige, stoere en leuke plaatjes van de kindjes, hier en daar één van je partner en echt helemaal niks van  jezelf.

En als je dan onverhoopt toch per ongeluk een keer op de foto staat, kijk je net raar, valt dat buikje wel heel erg op of zit je haar dramatisch. Dat heb ik tenminste nog al eens. Ik vind het altijd maar confronterend, foto’s. En tegelijkertijd vind ik het jammer dat ik er niet meer heb en/of maak.

Flauwe collage, wel leuke plaatjes


Ik was daarom helemaal blij met de foto’s die op een verjaardagsfeestje van mij en de babydochter werden gemaakt. Het is namelijk nog helemaal niet zo makkelijk om een mooie open blik van mijn jongste spruitje te vangen. En mijzelf acceptabel afgebeeld is gewoon bijzonder.

Ergens suf, die zelfkritiek. Want ik zie ook nog steeds wat zwangerschapskilo’s en een coupe die aan de kapper toe is. Maar gelukkig ook een trotse mamma en een relaxte versie van mezelf. Ook wel eens leuk.

Ik heb dus snel zo’n foto tot profielfoto gebombardeerd en ben er voor de gelegenheid maar eens gewoon blij mee. 

Met dank aan fotograaf Debbie 🙂