De man werd door iemand van zijn hardloopclub uitgenodigd mee te doen met Meerhoven24. Een sponsorwedstrijd met als doel, naast zoveel mogelijk geld inzamelen, zoveel mogelijk rondjes te lopen in 24 uur. In estafettevorm wel te verstaan.

Nu kan de man een aardig rondje rennen, houdt hij wel van dit soort toestanden en paste het aardig in het prestatieschema van 160 kilometer fietsen, een goede tijd op de tien Engelse mijl en een persoonlijk record op de halve marathon. Verder vond het evenement plaats in onze wijk en de vraag was eigenlijk een beetje ‘waarom zou je niet meedoen?’

Een antwoord op deze vraag zou kunnen zijn dat wij in alle eerlijkheid niet heel veel met sponsorevenementen hebben. De aversie ertegen komt denk ik uit de tijd dat ik in een buitensportwinkel werkte en geregeld de vraag kreeg of we ook sponsorden. Van mensen die een megareis gingen maken en er dan een goed doel aanhingen om extra geld binnen te halen. Het leek mij doorgaans efficiënter om de reis te skippen en het budget aan het betreffende doel over te maken, maar wellicht is dat wat cru gesteld.

Ik snap, aan de andere kant, ook wel dat zo’n tof loopevenement een goede katalysator kan zijn om daadwerkelijk veel geld op te halen voor een goed doel en waarschijnlijk levert een collecte door de wijk minder op. In meerdere opzichten.

Want de man deed dus mee en hij had werkelijk een superleuk weekend. En ook de kids en ik vermaakten ons prima, er was veel te doen voor de kindjes, de organisatie was (voor zover ik dat kan zeggen) voortreffelijk en vooral viel me de ontzettend leuke sfeer op. 

Wij van het thuisfront droegen ook een steentje bij, tussen het rondjes rennen door moest wel lekker gezeten worden


En daarmee moet ik voor wat betreft deze sponsoractie mijn ongelijk toegeven. De organisatie krijgt het inmiddels al jaren voor elkaar om een tof, strak georganiseerd evenement neer te zetten én een flinke som (ruim €70.000 werd er bij elkaar gesponsord) voor Make-A-Wish. Waarvoor hulde!

Volgend jaar weer, zo sprak de man enthousiast.

Foto: de man werd met zijn team tweede, qua sportprestatie. De babydochter deelde mee in de feestvreugde. Geheel terecht ging er minstens net zoveel aandacht naar de teams die het meeste geld wisten in te zamelen.