De afgelopen dagen komen er zo af en toe foto’s van vorig jaar voorbij met daarop veel korte broeken en ijsjes. Knetterwarm was het toen. Dat is nu bepaald anders, het is lekker onstuimig, qua weer.

In het kader van de Dam tot damloop, die ik vorig jaar zwanger en wel in de warmte heel blij holde, zijn we dit weekend in Uitgeest. De man is voornemens een pr neer te gaan zetten*. Ik ren nog bij lange na geen zestien kilometer en droom maar vast van volgend jaar.

We zijn al op vrijdagavond in de trein gegaan, zodat we op zaterdag weer eens naar het strand konden gaan. Het weer wierp helaas wat roet in het eten, want met de babydochter op een koud en winderig strand rondhangen leek me toch geen goed idee.

Vandaar dat we opsplitsten, de man ging met opa, de kleuterzoon en peuterdochter naar Wijk aan zee, oma en ik paradeerden met de babydochter in de kinderwagen door het dorp.

Het bleek een goed idee, want eigenlijk is het strand, ongeacht het weertype, altijd een succes. De kindjes waaiden lekker uit, vonden allerlei schatten en stonden met hun voeten in het water. Heel leuk én heel vermoeiend, ze vielen allebei op de terugweg in slaap.

We sloten de dag af bij een oom en tante die zelfs nog een uitgesteld verjaardagscadeau hadden en zo was het weer eens buitengewoon geslaagd!

* succes wensen mag