Hoe een kleuterbrein precies werkt is mij niet duidelijk, gelukkig heb ik nog tweeënhalve kleuter te gaan om het te gaan doorgronden. De kleuterzoon besloot laatst opeens, hij zat nog in de bakfiets dat hij zich moest verkleden als ehm, ja, ruimteman met masker?*

Een verrassende move wat mij betreft, want de laatste weken zijn het toch vooral beesten geweest die meneer imiteerde. Wat hem inspireerde tot deze gedaantewisseling is mij volstrekt onduidelijk.

De kleuterzoon vond het een uitstekend idee om naar de speeltuin te gaan, maar dan wilde hij dus wel verkleed. En het masker moest ook op. En om het feest compleet te maken moest hij aldaar natuurlijk wel zijn schoenen uit.

Ik vind het allemaal goed hoor. Zolang er niemand last van heeft en hij zichzelf geen schade toebrengt mag hij van mij in vreemde pakken of zonder sokken rondhobbelen. Ik ga derhalve ook regelmatig op pad met een leeuw of met Elsa. Ook gezellig.

* de kleuterzoon kreeg de betreffende outfit van een vriendje en vriendinnetje. Wellicht kan hun vader nog één keer uitleggen wie het hier ook al weer betreft.