Tijgerrrr

De kleuterzoon en peuterdochter waren buitengewoon gelukkig. Niet alleen kregen ze felbegeerde schoencadeautjes, maar we gingen ook nog naar de dierentuin. Grote vreugde dus. En dat op zondagochtend rond half acht.

De peuterdochter kreeg een Elsa-staart. Of eigenlijk een diadeem met daaraan een blonde plastic vlecht. Al weken ging ze iedere keer als we bij de supermarkt kwamen, kijken naar het ding. Het kostte werkelijk drie euro, maar voor haar een echte schat.

De kleuterzoon pakte een panter uit. Van Lego. Het beest ging meteen uitgebreid mee op avontuur. De baby kreeg een Duplo-vliegtuigje, dat mocht ook al mee naar de dierentuin en zorgde voor vermaak in de trein.

Ondanks het niet al te fantastische weer hadden we een heerlijke dag. Tussen de buien door scheen zelfs het zonnetje en we zagen veel beesten. Het fijne aan het park in Amersfoort is dat het vrij compact is opgezet. Het valt daardoor wel mee met het eindeloze gewandel wat meestal bij dierentuinen komt kijken.

Leeuwen, tijgers, apen, giraffes, zebra’s passeerden allemaal de revue. En niet geheel onbelangrijk, we kletsten bij met de vrienden die ons uitnodigden (waarvoor nogmaals dank). Want doordat de kids zich aardig vermaken, leent een dierentuindate zich daar best goed voor. Ik ga dat onthouden!

Foto: gemaakt door de man. Ik vind het knap, want dierentuinfoto’s zijn niet eenvoudig. En de kleuterzoon vastleggen is dat zeker ook niet.

Geef een reactie