Er lijkt sprake te zijn van een logistiek probleem bij de post. Voor een logistiek bedrijf best een spijtige zaak. Ik zal het even uitleggen.

Hier in onze nieuwbouwwijk aan de rand van Eindhoven worden we op het gebied van sommige voorzieningen wat uitgekleed. Zo is er in ons mini-winkelcentrumpje geen muur meer te vinden waar geld uitgetrokken kan worden en is het aantal brievenbussen inmiddels gereduceerd tot welgeteld één. Ok, misschien twee, maar er verdwenen er meer.

Nu zag ik afgelopen week op een lokale Facebookpagina al voorbij komen dat die ene brievenbus nogal vol zat én niet volgens het schema geleegd werd. Dat is gezien de tijd van het jaar op zijn minst gezegd knullig. Zeker ook omdat ze er bij de post een flinke reclamecampagne tegenaan hebben gegooid waarin ze aanmoedigen om toch vooral kerstkaarten te versturen.

Kerstkaarten zijn voor mij al jaren een te ingewikkeld concept. We zijn heel blij met de kaartjes die we krijgen en natuurlijk wensen we iedereen het allerbeste, maar zelf kaarten uitzoeken, schrijven, adresseren en op tijd bij de post te krijgen is gewoon niet realistisch.

Toch moest ik vandaag naar de brievenbus, er moest namelijk een andere, vrij belangrijke brief, de deur uit. En die brievenbus zat nog altijd overvol toen we er kwamen en was sinds woensdag of donderdag niet meer geleegd.

Ik besloot daarom maar naar de volgende brievenbus te fietsen. In de vijf minuten die we bij de volle bus spendeerden kwamen er zeker vijf mensen post brengen. We gingen toch fietsen en uiteraard bood ik aan om de post van de anderen mee te nemen.

Zo postten we tot grote vreugde van de peuterdochter een kerstkaart of vijftig en ook nog wat andere enveloppen in een brievenbus verderop. Ik doopte ons maar tot hulppostbode. Wie goed doet goed ontmoet hoop ik dan maar. En we hebben eigenlijk wel een kerstpakket van PostNL verdiend toch?