Het lijkt hier wel uber, zo sprak één van mijn collega’s toen we allebei met een lift aan kwamen lopen. En daarmee refereerde ze aan het taxisysteem uber.

Ik vond het wel een leuke vergelijking. Omdat het treffend gesteld is, dat ten eerste. De verschillende tilliften worden veel gebruikt en zodoende de hele dag heen en weer gesleept.

Er zijn ook allerlei varianten, zo heb je de actieve lift voor mensen die nog een sta-functie hebben en de passieve versie voor, u raadt het al, mensen die dat niet hebben. Er is ook nog een versie voor mensen die zelfs nog zelf op kunnen staan maar dus niet lopen. En dan kijk ik nog maar een maand mee, er zijn vast nog meer varianten in de omloop.

Een tweede reden waarom ik de vergelijking aardig vond is dat het zo lekker blij is. Een beetje de draak steken met de situatie, zonder dat het respectloos is. Zou hou je het luchtig en gezellig. Ik hou er van.

Al die taxi’s, eh tilliften lenen zich trouwens ook best voor een stuntje in de gang. Zonder cliënt er op natuurlijk, is het leuk om een aanloopje te nemen en dan te zien waar het schip strandt.