Inmiddels ben ik al weer twee maanden werkzaam als ‘aspirant leerling’ bij de RSZK en het is dus wel eens tijd voor de volgende stap dacht ik zo. Je moet jezelf immers een beetje uitdagen. Zoals afgesproken ga ik per één februari de schoolbanken in, van aspirant leerling word ik dan BBL-leerling met als doel te zijner tijd het diploma Verzorgende IG/MZ op zak te hebben.

Ik voel me nu een beetje als een brugklasser voor de eerste schooldag. Ik heb geen idee wat me te wachten staat, alles is nieuw, de communicatie met de school verloopt nog wat onwennig en ik heb een stapel nieuwe boeken. Heel even overwoog ik ze zelfs te kaften om het gevoel compleet te maken. Maar aangezien mijn moeder er niet bij is, heb ik het maar gelaten.

Mijn heerlijke kerel is werkelijk fantastisch in dit hele leren-werken proces. Te pas en te onpas vertelt hij hoe blij en trots hij is, zonder (veel)te morren zorgt hij geregeld voor de ochtendspits of het avondritueel (en zo gemakkelijk is het niet om het hele spul in je eentje op tijd op verschillende school- dan wel opvanglocaties te krijgen). Als klap op de vuurpijl shopte hij afgelopen weekend samen met de kindjes een heuse nieuwe laptop.

De laatste keer dat ik een computerachtig iets kocht was werkelijk nog in mijn studententijd, werken met zo’n ding was gelukkig iets minder lang geleden maar ik moet wel bepaald weer wennen aan het Windows besturingssysteem en alle nieuwe features die daar bij komen kijken. Dat komt vast snel goed, want uiteraard is die laptop nodig voor de studie, maar als ik hem dan toch heb kan ik hem maar beter ook gebruiken voor andere dingen.

Deze week heb ik de kennismaking op school met docenten en klasgenoten. Volgende week zal de eerste schooldag zijn. Ik ben benieuwd!