De kleuterzoon was al een tijdje toe aan een nieuwe fiets. Zijn zestien inch bolide is echt een beetje te klein geworden, de kleuterzoon klaagde geregeld over zijn knieën.

Over het nieuwe exemplaar hebben de man en ik wat getwijfeld. Er zijn erg veel fietsjes op de markt maar nader onderzoek leerde ons dat de meesten behoorlijk zwaar zijn. Das ergens zonde, want het gewicht moet allemaal mee.

Omdat we graag weer willen vakantiefietsen en sowieso behoorlijk wat kilometers maken per fiets is een goede en efficiënte fiets belangrijk. Dat deed ons besluiten om te investeren in een lichte fiets.

Ergens vorige week zijn we gestopt met twijfelen en bestelden eindelijk een Woom bike. Een rode, dat vinden de kleuterzoon en peuterdochter allebei mooi.

Het blijkt een goede beslissing, de fiets is prachtig én, nog veel belangrijker, de kleuterzoon fietst er heerlijk op. Opeens zit er aanzienlijk meer tempo in.

De komende tijd gaan we maar eens oefenen met iets grotere afstanden dan alleen maar naar school fietsen. Het hele span in de bakfiets laden begint namelijk een serieuze exercitie te worden. En vooruit komen valt ook al niet mee.