Zelfzorg I

Het is koud. En er heerst griep. Althans, vorige week nog wel. Inmiddels is de babydochter weer eens veranderd in een klein snotfabriekje, maar gelukkig heeft ze daar betrekkelijk weinig last van.

Ik durf het haast niet te zeggen, ik klop het voor de zekerheid ook maar even af, maar we zijn hier vooralsnog de dans aardig ontsprongen qua griep. De kleuterzoon had ergens een avondje koorts, en daar is het bij gebleven.

Wel merkte ik de laatste dagen dat er iets in huis lijkt te wringen. Snot bij de baby, een half dagje ziek bij de kleuter, een vermoeide peuter en ikzelf kreeg het maar niet warm. Ziek zijn we zeker niet, maar helemaal ok is toch anders.

Tijd voor rust en vitamines leek me. In plaats van heel fanatiek te gaan sporten dreef ik wat baantjes door het zwembad en ging vervolgens lekker warm in de sauna zitten. Dat moet wel gezond zijn. Daarna zwommen de meisjes nog even mee en gingen we fruit inslaan.

Eenmaal thuis aten we fruit en gingen we vrolijk door met rustig aan doen. Het hele spul lag vroeg in bed en de man en ik gingen er achteraan.

Hopelijk houden we de griep op deze manier buiten de deur!

Foto: de peuterdochter neemt even pauze na t zwemmen

Geef een reactie