Het blijft me verbazen hoe geliefd de zandbak is bij mijn kroost. Ze willen er alledrie eigenlijk altijd wel in spelen. Wat speelgerei wordt gewaardeerd maar is niet eens echt noodzakelijk, het enige echt belangrijke is dat ze hun schoenen uit kunnen doen.

Nu ik dat opschrijf vraag ik me opeens af hoe dat op school gaat. Ook daar brengt de kleuterzoon geregeld tijd door in het zand en ik geloof dat hij daarbij zijn schoenen aanlaat. Geen idee of dat moet van zijn juf of dat hij alleen met mij in de buurt blootsvoets wil spelen. Het feit dat zo’n beetje de halve schoolzandbak inmiddels via de schoenen van de kleuterzoon in onze voortuin (en de rest van het huis) terecht is gekomen lijkt me betekenen dat die schoenen aan blijven in de zandbak.

Anyway, nu met mooi weer is het speeltuinseizoen weer geopend. In het kader van de meivakantie gingen we op visite bij een peuter- en kleutervriendje. Zo zaten wij mamma’s naar vijf kindjes in de zandbak te kijken. Ik hou er van!