Perspectief van de man

Dag 6 - Robinson Crusoe
Tegen zessen hadden we nog geen overnachting geregeld, en behalve een fraai landhuis zonder vrije kamers waren we tijdens onze route langs de Maas nauwelijks B&B’s, gîtes of hotels tegengekomen, dus dat leidde tot wat onrust; vooral omdat ik een vrij dorpshotel op Expedia ‘had laten lopen.’ Eenmaal aangekomen bij Haybes(-sur-Meuse) – het was bijna half zeven – stond er ‘Maison des Randonées’ op de bordjes. Hoop doet leven én het werkt vaak beter als een Franstalige dame belt dan deze hakkelaar. Zo geschiedde en werden we naar le mont verwezen waar Hôtel Restaurant Le Robinson de zespersoons suite vrij heeft. Uiteindelijk weer een bijzondere plek op de flank van de Maas en – bijkomend voordeel – veel geschikter om te spelen en ravotten dan ieder dorpshotel. We stonden nog eens stil bij Saar haar vierde verjaardag en toen ik na het vervangen van een geknapte spaak een testritje maakte, viel mijn oog op Fumay waarachter de zon net onderging: dat zou ik Bianca laten zien. Fumay is de stad waarmee het kaartvak wat we tijdens onze Ardennenkampen zo vaak gebruikten, wordt aangeduid; zo vaak bekeken en nu zagen we het echt. Wat een ontdekkingsreis allemaal niet teweeg brengt. (dagtotaal 61,4 km)

Geef een reactie