Wat een water

Eerst gingen we op dinsdagmiddag zwemmen om de hitte te verdrijven. Eenmaal terug in het hotel en in bed met de dreumesdochter begint het te onweren en heel hard te regenen. U begrijpt, dat is zo’n heerlijk vertrouwd geluid, ik viel acuut in slaap. Gelukkig tikt de man ook stukjes.

Dag 9 - Ongecompliceerd genieten
Van een provinciestad binnenrijden over een met Europese landsvlaggen versierde brug. Van een goedlachse buschauffeur, die je vriendelijk toeknikt en ga maar zitten gebaart, omdat het kopen van een ticket niet is uit te leggen aan toeristen. Van een wandeling naar Mont Olympe en je daar voegen tussen tientallen wachtende Fransen, die ook besloten hebben te gaan zwemmen, omdat opschieten niet in het Frans vocabulaire voorkomt. Van gaan zwemmen in je met zweet doordrenkte fietsbroek, omdat wijde zwemshorts om hygiënische reden niet toegestaan zijn. Van het voorstel om 167 traptreden te beklimmen, omdat je ondanks het fietsen en zwemmen energie voor twee hebt (naar een niet zo spectaculair uitkijkpunt blijkt). Van rondjes in een traditionele Franse draaimolen terwijl je op een leeuw of panter rijdt. Van een hamburger met Maroilles kaas. (dagtotaal 23,7 km)

Geef een reactie