Het begin van het eind

Met name door de meisjes werd er werkelijk heerlijk geslapen in het kasteel. Ze sloegen hun tweede tukje in de kar over en haalden dat in hun prinsessenbed in. Zo rond een uur of acht werden ze pas wakker.

Vervolgens zijn we ridderlijk gaan ontbijten. Dat we te maken hadden met een hotel met veel sterren was wel duidelijk. We hebben heerlijk gegeten. Na al het badderen, inpakken en ontbijten checkten we uit en lieten de spullen nog even bij de fietsen. Er was namelijk een heuse riddervoorstelling.

In de stromende regen, dat wel, aanschouwden we figuren uit de geschiedenis van het Fort van Sedan. Het hele spel was in het Frans dus als we tien procent verstonden is het veel. Dat mocht de pret echter niet drukken.

Men gaf een prachtige presentatie van allerlei ridderkunsten en ook de aankleding was erg mooi. De groepdriezoon en kleuterdochter waren bijzonder onder de indruk en zelfs de peuterdochter vond de paarden tof en klapte vrolijk mee.

Na afloop van de voorstelling hingen we nog wat rond in en om het kasteel. We spraken een aantal Nederlanders (daar waren er opeens nogal wat van) en zo rond drie uur gingen we dan toch nog op pad.

We deden ons best om een leuke slaapplaats te vinden, maar dat blijft toch lastig. En dus zitten we wederom wat saai in een hotel. In Douzy deze keer.

Op vrijdag gaan we fietsen naar Florenville. En vanaf deze stad in België treinen we weer noordwaarts. Via welke route en in welk tempo is nog niet duidelijk. Ergens komend weekend zullen we wel eens thuis komen.

Geef een reactie