Stap één

Zo langzamerhand moeten we de vakantie toch een beetje gaan afbouwen. We deden al ons best door bedtijd weer naar een normale tijd te schuiven en op deze woensdag moesten de man en ik er aan geloven; we moesten werken.

Daar hoort dan logischerwijs ook bij dat de kindjes naar de opvang gaan en omdat ik om zeven uur mocht beginnen had de man de eer het hele spul weg te brengen.

Dat ging een klein beetje anders dan voor de vakantie want de kleuterdochter wisselde van het kinderdagverblijf naar de bso. Buitengewoon verheugd was ze daarover, ze mocht met haar broer mee.

De dreumesdochter ging gewoon naar haar eigen vertrouwde plekje bij Villa Yip en zo ging de eerste stappen naar het gewone ritme tamelijk soepel.

Na een maand niet meer werken moest ik wel weer even wennen aan de continu afgaande pieper en het ‘zuster’ in plaats van ‘mamma’. Ook was ik erg benieuwd hoe mijn nog wat gammele lijf het zou trekken. Ik was gelukkig snel gewend en het lijf hield zich goed. Ik vond het een prima eerste dag.

Volgende week stap twee; dan mogen de groepdriezoon en kleuterdochter weer naar school. De week daarop doen we dan stap drie, het begin van mijn eigen schooljaar. Recht zo die gaat.

Foto: blije dreumesdochter

Geef een reactie