Binnenstebuiten

Helemaal zeker weten doe ik het niet, maar als ik na drie kinderen wat mag extrapoleren vermoed ik dat kinderen een hekel hebben aan sokken. Aan hun voeten dan. Aan handen of in monden is een heel ander verhaal.

De groepdriezoon trekt niet graag sokken aan, dat vindt hij schijnbaar een ingewikkelde handeling. De kleuterdochter houdt haar sokken niet graag aan, er zit altijd wel ergens een onderdeeltje wat niet helemaal lekker zit. De dreumesdochter is goed in imiteren en derhalve kan ze haar sokken natuurlijk niet gaan lopen aanhouden.

Ik discussieer derhalve behoorlijk wat over die dingen. Soms vind ik namelijk dat ze aanmoeten. Omdat het koud is bijvoorbeeld, of om blaren te voorkomen.

Voor deze situaties heeft de kleuterdochter een mooie oplossing gevonden. Ze trekt haar sokken gewoon binnenstebuiten aan. Op deze manier heeft ze geen last van alle ongeregeldheden* in haar sokken, want gek genoeg is de buitenkant doorgaans veel gladder dan de binnenkant.

Ik vind dit soort strapatsen dus heel grappig. Net als de kniekousen die ze vorige week tot aan haar knieën óver haar legging aandeed. Ik hoop dat ze dit soort dingen over tien jaar nog steeds doet.

*mocht u zich afvragen waarom ze dan geen gladde, naadloze sokken krijgt; die zijn niet mooi… I rest my case.

1 Comment

  1. Janneke says: Beantwoorden

    Sokken…
    Sokken zijn ideaal als je geen emmer mee hebt in de zandbak. Er past altijd meer zand bij, aldus kleuter.
    Sokken over je legging check bij de oudste. En het weekend mochten we genieten van kleurrijke opgetrokken happysocks onder een grijze vlinder rok bij onze 7 jarige. Hoop hier nog heel lang van te genieten.

Geef een reactie