Kinderfeestje

Het was tijd voor het jaarlijkse teambuildingsuitje. Al weken lang werd er zo af en toe gespeculeerd wat we zouden gaan doen. Maar wat er zou gaan gebeuren was mij in ieder geval volstrekt onduidelijk.

Een beetje nerveus was ik stiekem wel moet ik zeggen. Als rechtgeaarde YMCA-er heb ik wel wat ervaring met teambuilding (en groepsdynamica en meer van dat soort toestanden). Ik vreesde al voor allerlei samenwerkingsspelletjes en in het ergste geval ingewikkelde groepsgesprekken.

Het viel alleszins mee. Tot eenieders hilariteit gingen we naar een kinderfeestje. Voor volwassenen welteverstaan. Het geheel speelde zich af op een activiteitenboerderij. Deze term was nieuw voor mij, ergens heb ik het idee dat iedere boerderij een activiteitenboerderij is. Ik geloof dat men in deze doelt op de activiteiten die men naast de gebruikelijke werkzaamheden voor hun bezoekers organiseert.

Het kinderfeestje voor volwassenen kwam in feite neer op het ervaren van de boerderij. We mochten met een tractor rijden, koeien melken, kalfjes knuffelen, koeien van het land halen en gewoon om dat het kon, paling aaien.

Tussendoor kregen we heel blij een zakje chips, de hele toestand vond plaats met een boerenzakdoek op de deelnemende hoofden en aan het eind van de rit kregen we een heus diploma.

U begrijpt, ik heb me uitstekend vermaakt. Echt teambuilding wil ik het niet noemen, maar zo samen tussen de koeien gestaan hebben schept toch een band. Geslaagd wat mij betreft! Een compliment aan de organiserende collega’s.

Foto: met dank aan collega Nicolette.

Geef een reactie