Zwemmen-fietsen-lopen

Al heel lang staat er op mijn mentale bucket list dat ik wel eens iets triathlon achtigs wil uitproberen. Ik ben niet bijzonder goed in hardlopen en fietsen, maar beleef er wel lol aan. Een zwemwonder ben ik ook al niet, en het combineren van de drie disciplines lijkt me een hele extra dimensie geven aan het sporten. Ik ben dus vooral erg benieuwd.

Nu heb ik me voorgenomen om niet idioot lang te willen kunnen hardlopen en het lijkt me goed om dat naar andere sporten te extrapoleren. Een hele triathlon met kilometers zwemmen, een marathon lopen en weet ik hoe ver fietsen staat derhalve expliciet niet op het lijstje.

Een achtste variant lijkt me echter wel aardig. Er hoeft dan niet te veel afstand afgelegd te worden en de hele toestand moet toch wel binnen afzienbare tijd te overbruggen zijn.

Wonderbaarlijk genoeg kondigde sportschool David Lloyd uitgerekend in het weekend dat de man in Roemenië rondrent een dergelijk evenement aan. Als het zich dan zo aandient, kan ik het moeilijk negeren en dus schreef ik me in.

De afgelopen maanden oefende ik af en toe wat met zwemmen, deed mee aan spinninglessen (het fietsen gaat op een stilstaande fiets) en deed vooral ook mijn best blessurevrij te blijven. Dat laatste is gelukt en de 500 meter – 15 kilometer – 5 kilometer moeten te overbruggen zijn.

Ik heb geen idee aan wat voor tijd ik moet denken, maar hopelijk lukt het binnen anderhalf uur, want daarna moet ik de kids weer op gaan halen.

Zo in de loop van zaterdagmiddag begon ik me wel af te vragen waarom ik me precies inschreef en maakte ik me druk over wat aan te trekken en mee te nemen. Toch ben ik nog altijd vooral nieuwsgierig en heb ik vooral zin om lekker te gaan sporten! To be continued.

Foto: via Pixabay

Geef een reactie