Thuiswerken

Hoe mijn werk in het verpleeghuis eventueel van uit huis zou moeten zou ik werkelijk niet weten. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat mijn beroepsgroep wel wordt geacht om gewoon te gaan werken. Ik zag trouwens ergens een filmpje van zorgverleners die de anderhalve meter probeerden te implementeren. Zelfs als we dat gaan doen wordt het een zooitje 😅.

De man echter, heeft dat hele thuiswerken inmiddels aardig geoptimaliseerd. Hij werkt bij het laboratorium waar ze eindeloos druk zijn met de veelbesproken testen op een zeker virus en is daarmee dus druk. Maar aangezien hij zelf niet in het fysieke lab zit, kan zijn werk wel deels vanuit huis.

Daarnaast is hij ook nog hardlooptrainer. Die trainingen zijn met alle maatregelen uiteraard geannuleerd, maar de man zou de man niet zijn als hij daar niet iets op verzon. En derhalve geeft ie nu twee keer in de week coretraining vanuit huis. Vanaf zijn matje. Via teams.

Ik heb daar de grootste lol om. Visueel ingesteld als ik ben zie ik allerlei zwoegende, zwetende hardlopers voor me die zich in hun huiskamer uit aan het sloven zijn onder de bezielende leiding van een beeldscherm. Je kunt er verder trouwens van alles van vinden, maar goed bezig zijn ze wel!

De setup van de man wordt steeds professioneler. Waar hij eerst werkte aan de eettafel, zittend aan de eettafel dan he, het is nou niet dat hij de poten aan het verlengen is ofzo, heeft hij vandaag dan toch maar een bureau in elkaar geïmproviseerd. En vanavond vond ik hem op zijn matje, naast het nieuwe bureau trainend met, jawel heel toepasselijk, wc rollen.

Geef een reactie