Op de fiets

Recent is onze fietscollectie weer eens uitgebreid. Afgelopen kerstvakantie wisten we de kleuterdochter eindelijk te overtuigen van het feit dat ze echt best prima kan fietsen en een paar maanden later snapte ze zelf ook dat het kleine kinderfietsje waar ze op rond reed niet helemaal ideaal was.

De groepdriezoon was zijn rode woom 4 van het goede ook al een tijdje ontgroeid, een nieuwe versie voor hem en een doorschuifactie was derhalve een logische stap. Uiteraard ging het niet helemaal zonder slag of stoot. We waren opzich erg tevreden met de Woom, maar de man zou de man niet zijn als hij toch ook andere opties niet zou overwegen.

We testten de Woom 4 en 5 (20 en 24 inch) uitgebreid op de fiets- en wandelbeurs in maart en na wat peinzen over kleur en maat besloten we toch tot het aankopen van de directe opvolger van het model dat we al hadden. In de basis had de groepdriezoon ook wel op nog een versie groter gepast, maar aangezien zijn beide zusjes er ook nog op moeten en zij wellicht wel behoefte hebben aan de 24inch versie, toch maar deze maat.

In het groen, want groen is momenteel de lievelingskleur van de groepdriezoon en de kleuterdochter vond dat ook mooi.

Het bleek een wijs besluit, die nieuwe fiets. Ons tempo en actieradius werden in één keer behoorlijk uitgebreid. De groepdriezoon doet nauwelijks nog onder voor een volwassen fietser. Zijn dagrecord staat inmiddels op zo’n 50 kilometer. Op het eind onder protest en met een klein duwtje hier en daar, maar toch bepaald netjes.

Voor de grotere afstanden kunnen we de fiets van de kleuterdochter aan die van de man of mij hangen. Dan kan ze mee peddelen en toch ook mee liften. Ze vindt het werkelijk geweldig. De peuterdochter heeft mooi de ruimte in de bakfiets nu ze er alleen zit. Dat scheelt een hoop ruzies en het trapt ook nog eens aanzienlijk lichter voor degene die op het zadel van de bakfiets zit.

Het enige probleem wat we nu hebben is dat al die fietsen nu echt niet meer in ons ieniemienie berginkje passen. Ik heb even geteld en we hebben nu in totaal tien fietsen en dat tel ik het infento zelfbouwpakket nog niet eens mee. Een luxeprobleem, dat realiseer ik me hoor. Maar zouden we niet een overdekte stalling in één van de parkeervakken hier voor de deur kunnen realiseren?

1 Comment

  1. Tja misschien een mooie stalling in de vorm van een auto….kunnen de buren ook niet zeuren….het is toch voor auto’s bedoeld! er stond niet bij wat voor een auto haha…

Geef een reactie