Weekend vieren

Het is toch een zoet plaatje geworden al zeg ik het zelf. Meestal lukt het niet goed om het hele stel naar mijn idee op de foto te krijgen, maar ik had nu een keer succes.

We hadden een typische zaterdag. De kids keken ‘s morgens tv, de man bracht mij koffie en ging een Lego computerspel met ze spelen. We brunchten rond een uur of elf. De groepdriezoon tekende tussendoor nog een mandalorian en ik waste ook nog bij twee van de drie de haren.

De man nam de kleuterdochter mee de stad in voor een paar nieuwe schoenen. We vonden deze week uit dat het kind werkelijk met kromme tenen in haar schoenen zat. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Ze kwamen thuis met teva’s voor de kleuterdochter, in het roze, hoe kan het ook ander. En een paar sportief uitziende schoenen voor de groepdriezoon. Hij was er gelukkig mee en ik heb vrij sterk de indruk dat de man ietwat jaloers is erop. Missie goed geslaagd dus.

Vervolgens gingen we op pad. Ik hoorde de man iets zeggen over de trimbaan vlak bij zijn hardloopclub waar hij volgende week zou gaan trainen. Het leek me wel aardig om daar eens te gaan kijken en de man wilde zelf nog graag een stukje rennen.

Derhalve gingen we met een hollende man, twee fietsende kids en mijzelf met de peuterdochter in de bakfiets op pad. Na een kwartier sliep de peuterdochter, had de kleuterdochter geen zin meer, legde de groepdriezoon uit dat hij dit wel de hele dag kon volhouden en was de man zo’n beetje doorweekt van het zweet. 

Na een klein uur kwamen we dan aan bij de trimbaan. Dat bleek iets anders dan ik me had voorgesteld; het kwam neer op een parcours van anderhalve kilometer door het bos met daarlangs allerlei uitgezette gymnastiekoefeningen.

De groepdriezoon en man rende eerst een een rondje over de baan en daarna deden we het met zijn allen in een peuter- en slippervriendelijker tempo. Natuurlijk moesten alle oefeningen uitgeprobeerd worden, helemaal leuk dus. En de muggen waren ook al blij dat we er waren.

Best atletisch

Tot mijn verbazing begon de peuterdochter niet boos te protesteren toen ik voorstelde dat haar broer en zus haar wel konden helpen bij de evenwichtsoefening. De kleuterdochter en groepdriezoon reageerden ook al wonderwel meewerkend en zo kon ik een schattig plaatje schieten.

Na een uurtje rondspelen zijn we snel het bos weer uitgerend. De lokale muggenpopulatie kan er vermoedelijk weer even tegen en wij verdienden een ijsje. Ideale zaterdag. 

Geef een reactie