Hoezeeeee! Zijn B!

Tijdens de Corona lockdown lag alles stil. Dus ook de zwemles. Een kleine maand geleden vond ik met een omweg uit dat er weer gezwommen werd door de kinderen die redelijk zelfredzaam zijn in het water. De groepdriezoon valt daar onder, de kleuterdochter tot haar frustratie niet.

Derhalve had ik een paar logistiek ingewikkelde maandagmiddagen. De kids mochten uit school nog even thuis spelen, rond half vijf vertrokken we naar David Lloyd, de groepdriezoon ging zwemmen en de meisjes konden niet naar de kidsclub. Dat laatste was jammer, want het had consequenties voor de mate van relaxedheid waarop ik mijn koffie kon drinken. De kleuterdochter mocht gelukkig tot twee keer toe bij een vriendinnetje eten, dat hielp dan weer.

Men besloot bij David Lloyd om maar meteen spijkers met koppen te slaan en het geplande afzwemmoment ondanks de minimale hoeveelheid lessen toch door te laten gaan. En de groepdriezoon mocht op voor B.

Zelf baalde hij daarvan. Want hoewel hij zwemles prima vindt, heeft hij bij het concept afzwemmen acuut last van faalangst. Superzielig voor hem. Hij had een week lang tegen het afzwemmen opgezien en zelfs toen ik hem uitlegde dat hij zo goed als geslaagd was toen hij de uitnodiging voor het afzwemmen kreeg, was hij nog altijd zenuwachtig.

Eenmaal in het zwembad begon hij heel verdrietig te huilen en daar had mijn moederhart het toch ook moeilijk hoor. Waar is zo’n zwemdiploma eigenlijk goed voor, vroeg ik me even af. Ik heb er een traantje bij gelaten.

Gelukkig werd mijn mannetje opgevangen door zijn zwemmeester en juf en ook nog een klasgenootje die ook mocht afzwemmen. De moeder van het klasgenootje hield een plek voor mij vrij en het zwemmen kon beginnen.

Uiteraard verliep dat prima en voldeed de groepdriezoon zonder problemen aan alle eisen. Stralend kwam hij na afloop met medaille en diploma aangewandeld en wist me met een grijns te vertellen dat het eigenlijk best leuk was geweest.

Al met al een mooie succeservaring. Met een diploma als beloning. Ik hoop dat het zelfvertrouwen van de groepdriezoon er ook een beetje door opkrikt, want het hele gebeuren kostte zo wel veel energie.

Geef een reactie