Aangeklede apen

De zomervakantie mag dan al bijna een week oud zijn, deze donderdag was pas de tweede dag dat ik samen met de kids thuis was. De man en ik werken deze weken nog gewoon door en dus is het schema van opvang nu zoals het altijd is. Niet eens zo erg wat mij betreft, het geeft wat ritme aan de dagen en weken.

Maar nu dus een hele vrije dag. Ik sliep eerst maar eens wat uit. Ik heb de man eerlijk gezegd niet eens weg horen gaan… De groepdriezoon ontbeet met de man, de meisjes sliepen voor hun doen ook vrij lang en gingen daarna tv kijken.

Het uitje van de dag was een bezoek aan David Lloyd. De kidsclub is tot mijn grote vreugde weer (deels) open en dus kon ik mooi een rondje sporten terwijl de kindjes gedrieën lekker konden uitrazen in de altijd leuke kidsclub.

Na deze exercitie kwamen we precies voor een flinke regenbui thuis. Dat is toch van het soort geluk dat ik niet iedere dag meemaak dus bepaald noemenswaardig. Op naar een middagje lekker thuis spelen. We hebben de afgelopen maanden ondervonden dat vooral de groepdriezoon en kleuterdochter daar heel goed in zijn en er ook blij van worden. Ideaal dus.

Ergens in de middag ben ik gaan douchen met de peuterdochter en kwam de groepdriezoon vragen om stof. Hij wilde namelijk zijn aap aankleden. Ik werd niet direct enthousiast van de gedachte dat hij in mijn mooie lapjes zou gaan knippen en suggereerde dat hij een tissue zou gebruiken. Dat probeerde hij, maar raakte al snel gefrustreerd. Het scheurde steeds.

Hij bedacht zelf een alternatief. Hij ging gewoon papier gebruiken. Toen ik weer fris en fruitig beneden kwam, liet hij me een prachtig met ingekleurd papier en veiligheidsspelden aangeklede aap zien. Excuseer, een CloneTrooper. Hij had de kleuterdochter geïnspireerd en ook zij trok haar aap een zelfgemaakte jurk aan.

Zo leuk ook dat ze de beesten mijn favoriete streepjespatroon aangaven.

Nu ben ik meestal niet perse onder de indruk van alle creaties die langs komen, maar deze vond ik toch wel erg vindingrijk en daarnaast ook leuk uitgevoerd. Wellicht dat ik er op de volgende vrije dag dan tocht maar de stofjesbak bij pak. De patronen hebben ze immers al gemaakt.


Foto’s: beide apen komen trouwens uit de souvenirshop van de Apenheul. Het is een goede koop gebleken, want er wordt eindeloos mee gespeeld.

Geef een reactie