Leren organiseren

Mijn ouders gaan vast buitengewoon en bijzonder verbaasd zijn dat ik dit schrijft, zij hebben de moed immers vast al jaren geleden opgegeven, maar, en we schrijven mijn achtendertigste levensjaar, ik heb de laatste tijd behoefte aan meer opgeruimdheid en organisatie in mijn leven.

Ik sta er zelf ook van te kijken, en wie weet gaat deze gekke neiging ook gewoon weer over, maar ik wil graag wat meer orde om me heen. Misschien heb ik door het afronden van mijn opleiding de smaak te pakken gekregen, of heeft de vakantie van de kinderen een bijzondere invloed, ik durf het niet te zeggen.

Feit is wel dat ik opeens de neiging heb om allerlei dingen te gaan plannen. En ook opruimen trouwens. Waar dan weer weinig van terecht komt want ik loop steeds tegen allerlei open eindjes aan. Qua uitvoering gebeurt er nog vrij weinig, maar de behoefte is er. En dat is al bijzonder op zich.

Begrijp me niet verkeerd hoor; een zekere mate van structuur is natuurlijk sowieso nodig en dus ook aanwezig voor het succesvol draaiende houden van een huishouden en het is nu ook weer niet zo dat er bij ons complete chaos heerst. Maar ik heb dus nu behoefte aan meer organisatie. Opvallend.

Ik nam me daarom vanavond voor om eens na te gaan denken over een manier om e-mail (privé en werk) wat te stroomlijnen. Tips zijn van harte welkom. Om maar eens wat te gaan opruimen volgens het kastje/laatje/plankje per dat principe. En om een wat strakkere planning omtrent de uitvoering van de was te gaan hanteren.

Ik geloof dat mijn vakantie die over een week begint niet snel genoeg kan komen. Het zal mij benieuwen of deze gekke neiging dan weer over gaat of dat ik straks een heel opgeruimd huishouden run.

Geef een reactie