Het gebeurde geloof ik één keer eerder dat we thuis waren op de verjaardag van de groepdriedochter. We vierden immers ook al eens haar feest tijdens fietsvakanties in respectievelijk Friesland, Ierland, België/Frankrijk en vorig jaar verjaarde ze in Tsjechië. Een bijzonderheid op zich dus dat we gewoon in Eindhoven waren.

Het was dan bijzonder, maar ook een doodgewone dinsdag. De man moest gaan werken, de opa’s en oma’s kwamen niet en vanwege de vakantie was er uiteraard ook geen school.

Desondanks maakten we er een toffe dag van voor ons oudste meisje. Ze kreeg haar eerste cadeau al maandagavond; een heus Lego-horloge van Lucy Wildstyle. Ze was helemaal verrast door het idee van een horloge en er zeer mee in haar nopjes.

Op dinsdagochtend kreeg ze bij het ontbijt haar grote cadeau. En groot was het. We tikten een Lego kasteel van Lego movie 2 voor de helft van het geld op de kop. Een supergrote set die normaalgezien een flink eind buiten het budget valt. Dat realiseerde de groepdriedochter zich terdege en ze prijsde zich de rest van de dag gelukkig.

Meteen bij het ontbijt moest koningin Wiedanook Watdanook* in elkaar worden gezet. Daarna mochten we dan toch op pad. In het kader van de variatie deden we namelijk nog maar een rondje spelen en zwemmen bij David Lloyd. Daar mocht ze lolly’s uit een hele grote emmer trakteren en in het restaurant kreeg ze een bordje lekkers met vuurwerk. Superleuk.

Na het altijd succesvolle zwemmen kwamen er twee vriendinnetjes met hun mamma bij ons thuis op visite. Er werd taart gegeten en ook de groepvierzoon en peuterdochter kregen een uitgesteld verjaardagscadeau. We bleven in thema, ze kregen Lego en Duplo.

Na een paar uur fijn spelen was het rond vijf uur tijd voor de visite om naar huis te gaan. En in plaats van televisie kijken wilde mijn jarige jobje heel graag nog even bouwen aan haar megaset. Zo gezegd, zo gedaan en de spreekwoordelijke kop is er af.

Het betreft een set die formeel voor negen jaar en ouder is, dus ik ben benieuwd hoe ver ze komt. Toen ze vanavond voldaan in bed lag vertrouwde ze me toe dat ze het bouwen zo ontzettend leuk vindt. Het cadeau lijkt daarmee een schot in de roos, want het bouwen is een heel karwei.

Zo hadden we een niet zo bijzondere maar toch heel bijzondere verjaardag. Mede mogelijk gemaakt door de lieve mensen bij David Lloyd en het bezoek in de middag. De verjaardagen zijn hier nu voorlopig weer even klaar. De volgende keer ben ik zelf aan de beurt en dat is pas tegen de kerst.


* je kunt er alles van zeggen maar de Lego movies zitten geniaal in elkaar en de namen van de karakter zijn zelfs in het Nederlands hilarisch.