Aangepaste dagbesteding

Een paar jaar geleden schreef ik een stukje over ons persoonlijk hitteplan. Ik heb me daarin verbaasd over de hoeveelheid drukte die er in de media werd gemaakt over de warmte en dat we met zijn allen toch ook gewoon het gezond verstand kunnen gebruiken.

Dat ben ik nog altijd erg met mezelf eens, er is in alles wat ik vind geregeld sprake van voortschrijdend inzicht of veranderen van gedachten, maar dat is in deze niet aan de orde. Het valt me echter wel op dat er nu, drie jaar later, aanzienlijk minder druk wordt gedaan over de toch aanzienlijke temperaturen. Ik las wel een berichtje over de extreme hittegolf die er aan zou komen, maar daar bleef het zo’n beetje bij.

Dat zou kunnen komen doordat de tropische temperaturen inmiddels iets minder bijzonder zijn geworden maar ik vrees dat het hem zit in de toestand in de wereld. Jemig, wat is er veel aan de hand zeg. Naast de groeiende drukte over COVID-19 is er zo’n beetje een complete stad ontploft en vallen er haast doden bij de wielerwedstrijden. De media hebben helemaal geen tijd om druk te doen over de warmte.

Dat deden wij dus ook niet. Ik gooide het activiteiten ritme wel een beetje om en volgens mij had niemand het echt te warm.

Er werd in de ochtend gespeeld in de speeltuin, we deden een playdate met twee vriendjes en hun vader. Met een fles water voor iedereen, lekkere broodjes en een kopje koffie voor alle partijen een prettige tijdsbesteding. Zo tegen elf uur werd het echt te warm en vooral verdween de schaduw dus ging iedereen weer naar huis.

Daar klusten de groepdriedochter en groepvierzoon verder aan het mega Lego kasteel en speelde de peuterdochter er wat tussendoor. Dat kasteel was net na de middag tot mijn verbazing wel zo’n beetje klaar en ik vond dat een mooie aanleiding om de bijbehorende film nog maar eens te bekijken.

In bed wel te verstaan. Ze houden niet voor niets siësta in landen waar het echt warm is. De peuterdochter (en ik natuurlijk) vielen daadwerkelijk in slaap. De andere twee keken heel relaxed naar de film. Te warm kunnen ze het niet gehad hebben want ze kropen onder de deken en tegen mij aan. Best gezellig.

💕

Na deze onderbreking werd er verder gespeeld met de Lego en tegen een uur of vier ben ik dan toch maar eens gaan nadenken over het soort van noodzakelijke tripje naar de supermarkt. Samen met de meisjes sloeg ik een goede voorraad ijsjes in. Toch belangrijk bij tropische warmte in vakantietijd.

We aten maar eens kliekjes, lekker makkelijk en het levert ruimte op in de koelkast. Win-win dacht ik zo. Na het eten bleef iedereen wat langer op, dat scheelt wat frustratie bij het in slaap vallen.

Wat ons betreft is het prima te doen, warmte in de vakantie, we komen de dagen wel weer door. Ik vind het vooralsnog zelfs allemaal wel lekker, maar dat is makkelijk praten, zo in de vakantie.

Geef een reactie