Nu drop ik nogal snel als ik ga shoppen, want echt, wat een ellende is het toch, dus in die zin zou het een kort stukje kunnen worden. Maar ja, het is nu eenmaal de tijd van het jaar waarin er nieuwe spullen nodig zijn.

Ik scoorde met een vooruitziende blik al een stapel broeken voor de groepvierzoon in een maat die hem nu nog ruim te groot is, maar dat betekende nog steeds dat er nu te weinig passende broeken zijn. De groepdriedochter heeft bedacht dat ze op atletiek (of eigenlijk hardlopen) wil, en ook daarvoor is enige ondersteuning nodig.

De man gaat, logisch zo vind ik, met haar mee naar de kids versie van zijn hardloopclub en aan mij het verzoek schoeisel te regelen. Wegens snel groeiende voeten en geen idee of ze het daadwerkelijk leuk vindt bij de atletiekers, wil ik daar geen vermogen aan uitgeven. Decathlon was dus het antwoord.

De peuterdochter en ik gingen het regelen. We gingen in de bus naar de stad, daar was het, uiteraard zou ik haast zeggen, markt. Dat had ik, ook uiteraard, niet ingecalculeerd en ik schrok een beetje van de drukte.

Bij de Franse sportwinkel was het gelukkig te overzien en we vonden al snel een paar niet al te mooie maar wel geschikte én betaalbare schoenen. Ik vond ook nog een nieuwe tas voor de groepvierzoon en was tamelijk content met mezelf.

Door naar een nabij gelegen kledingwinkel en daar kwam mijn shopallergie al snel vrij heftig opzetten. Ik kon niet vinden wat ik zocht, vond veel dingen duur, de juiste maten waren er niet, ik voelde me ongemakkelijk en meer van die dingen.

De peuterdochter had het daarentegen wel naar haar zin. Ze vond een mooie tas en heeft die zeker tien minuten staan bewonderen. Ze wilde hem uiteraard maar wat graag hebben, helaas voor haar ging dat feest niet door. Ik gaf haar de tip het ding met het Sinterklaasfeest te vragen. Ik neem aan dat ze het geval tegen de tijd dat het aan de orde is wel weer vergeten is.

Na een foto van de tas te hebben gemaakt zigzagden we ons over de markt terug naar de bus. Daar vermaakten we ons door de toffe, groene bushalte te bewonderen en nam ik me maar weer eens voor om vooral via ruilsites en eventueel webshops te winkelen. Dat vindt mijn nogal prikkelgevoelige hoofd veel fijner.

Eco – bushalte bij de piazza. Supercool.