Volgens mij werd laatst door de een of andere instantie die er over gaat bepaald dat vegaworst een legale naam is. Iemand had namelijk bezwaar gemaakt tegen het voorvoegsel vega bij gebruikelijke vleesnamen als aanduiding voor een vegetarisch alternatief.

Ik was vooral heel verbaasd dat er dan mensen zijn die zich daar druk om maken. Het lijkt me dat dat mensen zijn die hun geld verdienen met vlees. En die de vegavarianten derhalve beroepsmatig geen warm hart toe dragen. Ik hoop dat ze na het verliezen van deze zaak hun tijd weer aan de beesten besteden.

Ik merk de laatste jaren dat we hier thuis steeds minder vlees gaan eten. We kunnen er niet meer om heen dat het consumeren van van dieren bepaald niet positief bijdraagt aan klimaat- en voedselproblematiek. Daarnaast zijn er steeds meer prima alternatieven te krijgen.

Daarom bedacht ik ergens vandeweek dat we wel eens een vegavariant van boerenkool met worst konden eten. Ik zocht worsten uit van een veelbelovend vegaproducten merk en kookte boerenkool.

Een jaar of vijf geleden belde ik dan mijn moeder om te vragen hoe het ook al weer zat met boerenkool. Dit keer durfde ik dus zelfs met de essentie van de maaltijd te experimenteren. De huisvrouw in mij is geëvolueerd.

Jammer genoeg bleek dit probeersel niet zo’n succes. Die worsten zijn gewoon echt niet bijzonder lekker. Best jammer, want het klonk zo veelbelovend.

Ik heb dus nu bedacht dat ik een lekker alternatief wil voor de worst, of de boerenkool op een andere, vegetarische manier wil opleuken. Kom maar door met de tips!