Weekend was het. Betrekkelijk kort, want ik had alleen de zondag vrij maar desondanks bleek het na gedane arbeid goed rusten. Ik ging zaterdagavond niet al te vroeg slapen en kwam zondagochtend bepaald niet te vroeg uit mijn bed. Ik werd wakker van de man die koffie kwam brengen en aankondigde dat ie samen met de groepvierzoon op pad ging.

Twee uur later kwamen ze bezweet en bemodderd weer terug. De man had fijn gelopen en de groepvierzoon was met hem mee gefietst. Ze hadden beide ontzettend genoten van het stuk mountainbikepad wat ze trotseerden en tegen de tijd dat ze weer thuis kwamen, had ik de lunch bijna klaar.

We aten gezellig met zijn allen en daarna ging de man m&m ijs maken met de kindjes. Het leverde een heerlijk filmpje op (ik postte het maandag op Facebook) en ook een erg lekker toetje. Het leverde ook ruimte op voor mij om eindelijk weer eens een rondje te lopen. En het viel me niet eens tegen.

Tijdens het bedwingen van mount Everfold naderhand besloot ik dat we wel eten konden bestellen en hoewel het wat laat bezorgd werd, bleek het een goede beslissing. Er werd veel was gevouwen en na het eten was de zooi snel opgeruimd.

Dat kwam goed uit, want ik had een afspraak met de groepvierzoon. Hij had zich namelijk afgevraagd waarom ik toch altijd zeg dat ik zo van slapen houd maar nooit met hem mee naar bed ga. Terechte vraag natuurlijk en hij nam vervolgens genoegen met mijn antwoord over alle werkzaamheden die ik nog uitvoer als hij in bed ligt.

Toch wilde hij heel graag dat ik een keer met hem mee ging slapen en dat hij dan naast me in slaap mocht vallen. Zodoende hadden we een slaapdate. En illustreerde ik tevoren even mijn eerder gemaakte punt door als een malle was op te hangen, brood te smeren, kleren klaar te leggen en ook nog snel te douchen.

Uiteindelijk lag ik rond kwart voor negen in bed en de groepvierzoon opperde toen knuffelend dat we dit wel vaker konden doen. Een beetje wantrouwig vroeg ik hem hoe vaak dan. ‘Één keer per maand ofzo’ was het antwoord.

Een maandelijkse slaapdate met mijn zoon en tevens ultiem bijslaapmoment. Ik ben natuurlijk akkoord gegaan. En die zondagavond houden we er in want ik begon zelden zo uitgeslapen aan mijn vroege maandagdienst.


Foto: de groepdriedochter illustreert het chillax gevoel met een cool uitgedoste aap