Sinds de groepvijfzoon ooit op zwemles ging, en dat is inmiddels zeker een jaar of vier geleden, is de maandag een gecompliceerde dag. Vaak werk ik ‘s morgens, zit er in de middag een overleg en na de schoolrun moeten we dus naar de zwemles/sportschool.

Inmiddels heeft de groepvijfzoon de zwemles verruild voor judo en neemt de groepvierdochter de honneurs waar in het water. De kleuterdochter heeft ook aangekondigd op zwemles te willen, we hebben nog wel even te gaan.

De routine die met het huidige tijdschema werkt is als volgt: uit school gaan we direct door naar de broodjessupermarkt (lees: lidl) alwaar het spul een lekker broodje uitzoekt en ik easy avondeten scoor. Daarna gaan we voor een klein uurtje naar huis en gaan dan weer op weg.

Het nadeel aan deze manier van doen is dat we pas tegen half zeven thuis komen en er dan nog gegeten moet worden. Vandaar het easy avondeten, het moet snel op tafel staan en makkelijk weg eten. Meestal komt het neer op een AVG-tje, snel gemaakt en het wordt door iedereen gegeten.

Op deze maandag werd het echter een beetje anders. De man kwam naar de zwemles/sportschool zodat ie een stukje indoor kon fietsen. Intussen kon ik mooi vast naar huis om de boodschappen in ontvangst te nemen want die zouden geleverd worden.

Het eten was ook al afwijkend, ik maakte broccolisoep en had de verleiding van ovenfrikadellen niet kunnen weerstaan. Dat is natuurlijk echt totaal geen combinatie en mijn huishoudkarma dook diep in het rood.

Toen de boodschappen eenmaal boven waren ging het logischerwijs helemaal mis en werkelijk alles ging over de vloer. Gelukkig kreeg karma toen ook zin in frikadellen; er bleek niets kapot te zijn.

We hebben uiteindelijk bepaald onorthodox maar toch ook lekker gegeten. De volgende keer maak ik soep met kaas soufflé.