De aap is uit de mouw gekomen. Bij de mysterytrip naar Newcastle wilde de man graag varen. Het avontuur naar Brussel draaide om een spoorwegmuseum anders dan degene in Utrecht. En naar het blijkt was de missie deze keer echte pasta bolognese.

Met stip het lievelingseten van de groepvijfzoon is deze pasta en ook de meiden weten het te waarderen. En dus had de man bedacht dat we maar eens ergens naar toe moesten waar we het echt goed kunnen eten. Bologna dus.

En hoewel de stad de buik van Italië wordt genoemd, alles wat lekker is komt hier vandaan, heeft ze zeker nog meer te bieden. Europa’s oudste universiteit huist er, er kan eindeloos geshopt worden, er staan prachtige oude torens die allerlei geschiedenis vertellen en de karakteristieke galerijen zijn gewoon indrukwekkend. Daarnaast heeft de stad een fijne vibe, zo vind ik.

We stonden op donderdag rustig op, ontbeten rustig in ons apartment en gingen daarna op zoek naar een museum over dino’s. Eigenlijk was het meer een verzameling van botten en fossielen eerlijk gezegd. Een verhaallijn was er niet zo in te ontdekken. Maar desondanks was het leuk om te bekijken.

‘s Middags struinden we wat door de stad, deden een toertje met een toeristentreintje en we sloten de dag af met, jawel, tagliatelle bolognese. Heerlijk was het, dat gaan we vrijdag gewoon weer doen!