Het is in feite geen werkweekend, maar desondanks was het begin van het weekend bepaald werkgerelateerd. Het begon op vrijdagavond met een feestje. Een oktoberfeest. Het was langs spannend of men het aandurfde om weer eens een bedrijfsfeest te organiseren, en uiteindelijk mochten we dan toch weer eens los. Gelukkig liet men het doortrekken van het thema Oktoberfest achterwege, ik weet niet of ik dan gekomen zou zijn.

Het feest was wat mij betreft zeer geslaagd. Er werd wat gedanst, wat gedronken en vooral heb ik heel erg veel mensen gesproken. Supertof vond ik dat. Zo leuk om allerlei verschillende collega’s in een informele sfeer tegen te komen. Toen om twaalf uur de muziek stopte, had het best nog een uurtje verder mogen gaan.

Op zaterdagochtend was ik dan weer blij dat het betrekkelijk op tijd stopte. Ik had me namelijk laten strikken om mee te helpen met voorlichten op de open bedrijvendag. We kunnen immers wel heel hard roepen dat we meer personeel willen, maar dan is het ook wel aardig om deel uit te maken van hopelijk een stukje oplossing.

Ik heb me nog even afgevraagd waarom men mij daar nou toch weer voor vraagt, en waarom ik dan ook nog ja zeg. Ik kon die vraag vervolgens ook wel zelf beantwoorden, want mijn gezwets hier op het blog zal daar best iets mee van doen hebben en diep van binnen was ik ook wel een beetje gevlijd dat de vraag kwam.

Hoewel ik dus wat vroeg naar mijn zin uit bed moest en mijn stem nog niet geheel hersteld was van de avond ervoor had ik een prima ochtend in Eersel. Daar hadden verschillende zorgorganisaties hun informatiestands opgezet en werd heel hard geworven.

Het was leuk om eens met andere collega’s andere dingen te doen en ik vond het ook tof om mijn enthousiasme voor het verpleegvak over te dragen. Nu maar hopen dat we met zijn allen wat nieuwe collega’s hebben weten te werven.

Grappig genoeg ging de man en kids mee in het thema van de bedrijvendag. Er waren een heel aantal bedrijven in de regio die hun deuren openden om te laten zien waar ze zoal mee bezig zijn om op die manier (toekomstig) nieuw personeel enthousiast te maken.

Vandaar dat het span op bezoek ging bij een vrachtwagenbouwer en een hijskranenclub. Ze hebben zich er prima vermaakt en wie weet wordt de kleuterdochter later wel hijskraanbestuurder.