Nou, dat was het dan, ons Engelse Harry Potter avontuur. Op zondagochtend werden we bijzonder vroeg wakker gemaakt door een stem door de speaker die uitlegde dat het half acht lokale tijd was. We konden gaan ontbijten.

Dat betekende dat het half zeven Engelse tijd was, en dat vond ik dan weer vrij heftig. Maar ja, de boot zou rond negen uur echt bij Hoek van Holland zijn en dan moesten we er uit. De man en ik vonden dat die boot best een beetje minder gas had mogen geven, alleen werd ons in deze niets gevraagd.

We waren dus rond negen uur weer op Hollandse bodem. Een nogal luxe Feijenoord bus bracht ons vervolgens naar het station van Rotterdam. Toch grappig.

Vanuit Rotterdam was het nog zo’n anderhalf uur naar Eindhoven en het was nog geen twaalf uur toen we thuis binnenstapten. Het was een relaxed scenario. We hebben heel enthousiast meteen zo’n beetje alle spullen opgeruimd. Het voordeel aan licht bepakt reizen is dat het qua opruimen nadien meevalt.

Hoewel ik zelf maandag nog vrij heb, moet de rest van de familie gewoon naar school of gaan werken. Om alvast in de dagelijkse realiteit te komen, hebben we direct een probleem met het warme water wat om aandacht vraagt.

Dat mag de pret niet drukken. We hadden een heerlijke vakantie en gaan met met heel veel nieuwe herinneringen en met frisse moed weer aan de slag!